Skip to content

Huur opzeggen

Je hebt een andere woning gevonden en bent van plan om te verhuizen. Of je wil geen gebruik meer maken van de bedrijfsruimte of parkeerplaats die je huurt. Dan is één van de eerste stappen het opzeggen van je huur. Wat kan je verwachten en wat verwachten wij van jou? Dat lees je op deze pagina.

Opzegtermijn

Je wil de huur opzeggen van je woning, parkeerruimte of bedrijfsruimte. Dan heb je rekening te houden met een opzegtermijn. Hoe lang deze is, wanneer het ingaat en wat verdere voorwaarden zijn lees je hieronder:

Vooruitblik huur opzeggen

Wanneer je de huur opzegt zijn er een aantal afspraken die er met je ingepland gaan worden:

  1. 1

    Eerste inspectie

    Binnen 5 werkdagen doen wij de eerste inspectie van je woning.

  2. 2

    Sleutels inleveren

    Lever je sleutels op de afgesproken dag vóór 9.00 uur in.

  3. 3

    Eind inspectie

    We doen ons best om de eindinspectie te doen op dezelfde dag dat je de sleutels inlevert.

  4. 4

    Eindafrekening

    De eindafrekening van de stook- en servicekosten maken wij eens per jaar op. Daarom ontvang je de afrekening hiervan later.

Meer informatie over:

Afspraken wijzigen

Heb je een afspraak gemaakt voor een inspectie die je wil verplaatsen? Of verandert er iets aan de duur dat je in je woning wil blijven wonen? Lees dan hieronder verder.

Erfgenaam of gemachtigd

Er zijn situaties waarbij een bewoner niet meer zelf de huur op kan zeggen. Bijvoorbeeld bij overlijden of bij opname in een verpleeg- of verzorgingstehuis. Informatie hierover vind je hieronder:

Overname

De verhuurmakelaar maakt foto's van de woning om de eventuele nieuwe huurder (of kandidaat huurder) een goed beeld te geven van de woning. Hiervoor is het prettig als de woning opgeruimd is. Heb je zaken zoals vloerbedekking en gordijnen die je niet meeneemt naar je nieuwe woning, dan kun je deze ter overname aanbieden. De verhuurmakelaar maakt hierover afspraken met je. De bezichtiging is jouw kans om hierover met de nieuwe huurder afspraken te maken.

Grofvuil

Wie vuil naast de container zet, kan van de gemeente een boete krijgen. Voor vuil dat niet in de vuilnisbak past, kun je Roteb (Rotterdam), HVC (Dordrecht), gemeente Delft, gemeente Nissewaard (Spijkenisse) of gemeente Zuidplas bellen. Deze diensten halen het grofvuil op de afgesproken dag gratis voor uw deur weg. Zet het vuil pas op de ophaaldag buiten om een boete te voorkomen. Controleer altijd de voorwaarden wanneer je een afspraak maakt voor het ophalen van het grofvuil.