Skip to content

Contract wijzigen

In een leven kan veel veranderen. U kunt gaan trouwen, maar uw relatie kan ook eindigen of u krijgt te maken met een overlijden. Bij deze situaties kan het zijn dat uw huurovereenkomst niet meer actueel is. Om onverwachte verrassingen te voorkomen, is het verstandig uw huurovereenkomst aan te passen zodra uw woonsituatie verandert.

Wilt u uw huurovereenkomst aanpassen?

Geef de wijzigingen door via ons uploadformulier. Elke wijziging wordt door ons beoordeeld. Wij laten u schriftelijk weten of uw huurovereenkomst wel of niet kan worden aangepast.

Meer informatie bij:

Inwoning en medehuurderschap

Komt er iemand bij u wonen? Dat kan, maar u moet dan wel bij ons inwoning aanvragen. Na meer dan twee jaar samenwonen, kunt u een verzoek tot medehuurderschap aanvragen.

Inwoning

Als u gaat samenwonen, moet u eerst een aanvraag voor inwoning doen. Wordt de aanvraag goedgekeurd, dan mag uw partner bij u komen wonen. Zijn of haar naam komt niet direct op het contract te staan. Uw partner heeft ook geen recht op huurbescherming. Dat betekent dat hij of zij geen recht heeft op de woning wanneer u verhuist of overlijdt. Uw partner moet de woning in dat geval verlaten.

Woont u in Dordrecht? Dan is een aanvraag voor inwoning niet altijd nodig. U moet wel een aanvraag doen als u woont in een straat uit deze lijst:
Aardappelmarkt, Aalscholverstraat, Adelaarstraat, Billitonstraat, Buizerdstraat, Ceramstraat, Fuutstraat, Havikstraat, Kievitstraat, Kokmeeuwstraat. Kokmeeuwstraat, Noordendijk, Pluvierstraat, Reigerstraat, Roerdompstraat, Snipstraat, Sperwerstraat, Valkstraat, Vogelplein, Waterhoenstraat en Wouwstraat.

Medehuurderschap

Woont u meer dan twee jaar samen en voert u een zogenoemde 'gemeenschappelijke huishouding'? Dan kunt u een aanvraag voor medehuurderschap indienen. Wordt de aanvraag goedgekeurd, dan wordt uw partner wél contractant. Hij of zij heeft dan dezelfde rechten en plichten als u.

Huisbewaring

Als u tijdelijk geen gebruik maakt van uw huurwoning is het mogelijk uw woning aan iemand anders in gebruik te geven. Dit noemen we huisbewaring. U vraagt huisbewaring aan door het de onderstaande info naar ons te sturen via het uploadformulier.

U kunt huisbewaring aanvragen als u uw sociale huurwoning, vrije sectorwoning of onzelfstandige woonruimte tijdelijk verlaat voor bijvoorbeeld:

  • langdurig verblijf buitenland (reis/werk/studie);

  • verzorging of verpleging op een ander adres;

  • detentie (gevangenisstraf);

  • een proef om samen te wonen (wij hebben nodig: een kopie huurovereenkomst of koopakte van uw ‘toekomstige partner’).

Huisbewaring is mogelijk voor minimaal drie maanden en maximaal één jaar.

U heeft altijd onze toestemming nodig. Zonder toestemming is er sprake van onrechtmatig gebruik van de woning. Let op! U blijft zelf verantwoordelijk voor de woning. U moet dus zorgen dat u de huur op tijd betaalt. En veroorzaakt de huisbewaarder overlast terwijl u weg bent? Dan kunnen wij de huur opzeggen.

Huurwoning kopen

Het is in sommige gevallen mogelijk om de huurwoning te kopen van Woonbron. Heeft u hier interesse in of vragen over? Stuur dan een e-mail naar info@woonbronmakelaars.nl