Skip to content

Blokverwarming

Bij blokverwarming heeft het woongebouw één grote ketel. Dit wordt ook wel collectieve verwarming genoemd. Vanaf de ketel lopen buizen met warm water naar alle radiatoren in de woningen. Of naar de vloerverwarming. Op die manier worden de woningen verwarmd.

Blokverwarming herken je aan de metertjes op de radiatoren. Of misschien heb je een aparte doorstroommeter. Deze houden jouw verbruik bij. Voor warm water heeft jouw woongebouw een grote boiler (ook wel een collectieve warmwatervoorziening genoemd). Soms heb je zelf een boiler.

De blokverwarming is ingesteld op een stooklijn. Dat betekent dat de verwarming steeds warmer wordt als het buiten kouder wordt.

TIP: Draai nu alvast een paar keer de knoppen op je radiator open en dicht. Zo voorkom je dat deze knoppen gaan vastzitten. En in de winter laat je de ventilatieroosters open. Want frisse, droge lucht warmt sneller op dan vochtige lucht. Hoe dat werkt, lees je op onze pagina over ventileren.

Meer informatie over ventileren

Vraag en antwoord

Hieronder geven we antwoord op vragen die wij vaak krijgen. Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Stuur ons dan een bericht via het contactformulier.